Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin Siru Mobileen liittyen. 

Yleiset kysymykset

Siru Mobile on mobiilimaksuja tarjoava maksunvälittäjä. Siru Mobilen avulla loppukäyttäjä voi kätevästi maksaa tuotteita tai palveluita omalla matkapuhelimellaan.

Et tarvitse luottokorttia. Tarvitset pelkästään matkapuhelimen ja liittymän, joka tukee palvelun käyttöä.

Siru Mobile toimii tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa sekä Isossa-Britanniassa. Huomioithan, että palvelu toimii ainoastaan paikallisella liittymällä.

MySiru -palvelun avulla voit kätevästi seurata talletusrajaasi, tarkistaa tapahtumahistorian sekä estää palvelun käytön, jos siltä tuntuu. MySiru -palvelun kautta näet myös oman Siru Wallet e-lompakon.

Palveluun kirjaudutaan puhelinnumeron ja SMS-koodin avulla. Löydät MySirun osoitteesta: https://payment.sirumobile.com/mysiru/login/login

Siru Wallet on turvallinen ja helppo tapa tehdä mobiilimaksuja e-lompakon avulla. Lompakko on ilmainen ja toimii kaikilla tietokoneilla ja älypuhelimilla. Rahaa voi tallettaa soittamalla maksulliseen numeroon ja varat voi käyttää sivustoilla, jotka tukevat Siru Mobile maksutapaa.

Lompakon käyttö toimii seuraavalla tavalla:

  1. Valitse Siru Mobile maksutavaksi sivustolla, jolle haluat tehdä talletuksen.
  2. Määritä summa, jonka haluat siirtää lompakosta sivustolle. Huomioithan, että jokainen sivusto määrittelee siirrolle minimisumman.
  3. Kirjaudu lompakkoon.
  4. Mikäli lompakossa on tarpeeksi rahaa siirtoa varten, vahvista siirto. Muussa tapauksessa talleta rahaa lompakkoon seuraamalla sivuston ohjeistusta ja vahvista siirto, kun varoja on tarpeeksi.
  5. Maksu sivustolle on suoritettu!

Voit käyttää lompakossa olevat varat niillä sivustoilla, jotka tukevat Siru Mobile maksutapaa. Lompakosta ei ole mahdollista nostaa rahaa tai siirtää niitä omalle pankkitilille tai toiseen lompakkoon. Jos sinulla on kysymyksiä lompakossa olevista varoista, olethan meihin yhteydessä!

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun chatin kautta, sähköpostitse asiakaspalvelu@sirumobile.com tai täyttää yhteydenottolomakkeen. Toimistoaikoina voit myös jättää meille soittopyynnön numeroon +358 9 7479 0630 ja soitamme sinulle takaisin. 

Pyrimme vastaamaan kysymyksiin 24 tunnin sisällä, viikonloppuisin ja pyhinä vastausaika saattaa kuitenkin olla hieman pidempi. Mikäli palvelussamme ilmenee teknisiä ongelmia, voit tarkistaa tilanteen ja ajankohtaiset päivitykset Twitteristä.

Talletukset ja rajoitukset

Suomessa talletusraja on ensimmäiset 90 päivää 70€ per vuorokausi ja 150€ per 30 päivää. Tämän jälkeen raja nousee 300€ per 30 päivää. Huomioithan, että myös operaattorikohtaiset rajoitukset voivat vaikuttaa palvelun käyttöön.

Talletusraja lasketaan nykyisestä päivämäärästä 30 päivää taaksepäin ja se lasketaan puhelun hinnasta. Raja voi vaihdella palvelun, maan tai puhelinnumeron mukaan. Siru Mobile ei ole vastuussa talletusrajan muutoksista.

Jos talletusraja on täynnä, vapautetaan saldoa samaan tahtiin kuin sitä käytettiin. Voit tarkistaa tilanteen MySirun avulla: https://payment.sirumobile.com/mysiru/login/login

Mikäli haluat asettaa tavallista alhaisemman talletusrajan onnistuu tämä asiakaspalvelun kautta. Tavoitat asiakaspalvelumme osoitteesta asiakaspalvelu@sirumobile.com.

Mikäli haluat estää palvelun käytön, voit tehdä sen MySiru -palvelussa, osoitteessa: https://payment.sirumobile.com/mysiru/login/login. Voit asettaa määräaikaisen, tilapäisen tai pysyvän eston. Määräaikaisen eston kestoksi voit valita 3kk, 6kk tai 12kk.

Asiakaspalvelu voi avata eston. Huomioithan, että esto voidaan avata aikaisintaan 3 kuukautta eston asettamisen jälkeen. Mikäli kyseessä on pysyvä esto, ei estoa voida avata lainkaan.

Tilausta ei voi peruuttaa, mikäli järjestelmämme on hyväksynyt puhelun. Maksuvahvistuksen jälkeen veloitus lisätään puhelinlaskulle. Jos et ole saanut tuotetta tai tilaus on jollain muulla tavoin epäonnistunut, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@sirumobile.com.

Talletukset lisätään pääsääntöisesti kuluvan laskutuskauden puhelinlaskulle. Operaattori on vastuussa laskutuksesta, joten laskutusehdot saattavat vaihdella operaattorin mukaan.

Päivitä numero uuteen sen kauppiaan sivulla, jolle olet tekemässä talletusta. Riippuen kauppiaan käytännöistä voit päivittää numeron joko itse oman profiilin kautta tai olla yhteydessä sivuston asiakaspalveluun. Emme valitettavasti voi vaihtaa numeroa puolestasi. Huomioithan, että järjestelmämme hyväksyy 1-2 numeroa käyttäjää kohti ja numeron vaihtaminen useampaan kertaan saattaa johtaa automaattiseen estoon.

Tarkista alkuun, että järjestelmävaatimukset täyttyvät. On myös mahdollista, että numerosi on estetty operaattorin tai Siru Mobilen toimesta. Siru Mobile ei salli usean numeron samanaikaista käyttöä tai toistuvaa numeron vaihtamista, ja tämä voi johtaa automaattiseen numeron estämiseen.

Mikäli tarvitset lisäapua, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@sirumobile.com.

Talletus voi epäonnistua mm. seuraavista syistä:

  • Olet saavuttanut talletusrajan. Voit tarkistaa tilanteen MySiru -palvelussa.
  • Istunto on vanhentunut. Aloita maksaminen alusta palaamalla aloitussivulle ja valitse Siru Mobile maksutavaksi.
  • Numerosi on estetty. Voit tarkistaa tilanteen MySiru -palvelussa. On myös mahdollista, että operaattori estää palvelun käytön.
  • Järjestelmävaatimukset eivät täyty. Tarkista järjestelmävaatimukset ja yritä uudestaan.

Mikäli tarvitset lisäapua, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@sirumobile.com, niin voimme tarkistaa numerosi tilan.

Käyttääksesi Siru Mobilen palveluita tarvitset matkapuhelimen, joka voi vastaanottaa tekstiviestejä ja jolla on sallittu soittaa palvelunumeroihin. Soittaessa numeron tulee olla näkyvillä, palvelumme ei toimi salaisella tai suojatulla puhelinnumerolla. Lisäksi, mikäli kauppiaan sivusto vaatii rekisteröitymistä, tulee numeron, josta soitat olla sama kuin kauppiaan sivustolle rekisteröity numero.

Huomioithan, että palvelu ei toimi ulkomailla.

Kun teet maksun Siru Mobilen avulla koostuu hinta ostettavasta tuotteesta tai palvelusta, palvelumaksusta sekä liittymäkohtaisesta matkapuhelinmaksusta (mpm). Siru Mobilen palvelumaksu vaihtelee tuotteen tai palvelun mukaan. Palvelumaksu näkyy aina selkeästi ennen talletuksen tekoa sekä soittosivulla.

Turvallisuus

Pyydämme sinua tietyissä tilanteissa vahvistamaan puhelinnumeron, jotta voimme varmistaa, että puhelin on sinulla hallussa. Vahvistuskoodi lähetetään tekstiviestitse ja se tulee syöttää tekstilaatikkoon Siru Mobilen omalla soittosivulla.

Vahvistuskoodi on kertakäyttöinen. Tästä syystä sinun ei tarvitse muistaa tai tallentaa koodia.

Tarkista, että olet syöttänyt oikean puhelinnumeron koodia varten. Järjestelmä lähettää vahvistuskoodin tekstiviestitse puhelimeesi ja koodi on voimassa 24 tuntia. Mikäli et vastaanota koodia tai koodi ei toimi, voit tilata uuden koodin 24 tunnin kuluttua. Turvallisuussyistä asiakaspalvelumme ei lähetä vahvistuskoodeja sähköpostitse. Internet-selaimen vaihto saattaa myös ratkaista ongelman.

Lähetämme SMS viestin 24 tuntia ensimmäisen talletuksen jälkeen, muistutuksen siitä, että palvelua on käytetty ja kertoaksemme MySiru -palvelusta. Mikäli sait viestin, mutta et tunnista numerolla tehtyjä talletuksia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@sirumobile.com.

Siru Mobile talletusta tehdessä käyttäjällä on oltava puhelin hallussaan ja jokaisen talletuksen yhteydessä soitettava puhelu. Tästä syystä on tärkeä suojata puhelin luvattomalta käytöltä PIN-koodin ja näytönlukituksen avulla, sekä valita liittymä, joka sopii käyttötarkoitukseen.  

Mikäli puhelin joutuu vääriin käsiin, tulee operaattorille ilmoittaa pikimmiten, jotta liittymä voidaan sulkea. Koska matkapuhelinta voi käyttää maksuvälineenä, on omistajan vastuulla huolehtia puhelimen suojaamisesta.

Mikäli epäilet väärinkäyttöä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@sirumobile.com.

Etkö löytänyt vastausta?
Lähetä oma kysymys.