Ofta ställda frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Siru Mobile.

Allmänt

Siru Mobile är en betalningslösning för mobila betalningar. Med hjälp av Siru Mobile kan kunder enkelt och smidigt betala för produkter och tjänster med sin mobiltelefon. Köpet betalas i samband med telefonräkning.

Siru Mobile fungerar för tillfället i Sverige, Finland och Storbritannien, men vi utökar även vår verksamhet till nya länder. Vänligen notera att tjänsten endast fungerar med lokala abonnemang.

Siru Wallet är ett säkert och enkelt sätt att göra mobila betalningar med hjälp av en e-plånbok. Plånboken är gratis och fungerar på alla datorer och smartphones. Pengar kan deponeras genom att ringa vårt betalnummer och användas på alla webbplatser som stöder Siru Mobile som betalningsmetod. 

Användningen av Siru Wallet fungerar på följande sätt:

  1. Välj Siru Mobile som betalningsmetod på sidan där du vill betala.
  2. Ange summan som du vill föra över från Siru Wallet till webbplatsen. Observera vänligen att varje webbplats definierar en minimi-insättning.
  3. Logga in till Siru Wallet.
  4. Om du har tillräckligt med pengar i plånboken för den valda överföringen, bekräfta betalningen. I annat fall börja med att sätta in pengar i plånboken och bekräfta när det finns tillräckligt med pengar för den valda summan.
  5. Betalningen till webbplatsen har slutförts!

Siru Wallet fungerar som betalningsmetod på alla webbplatser som stöder Siru Mobile. Det är inte möjligt att ta ut pengarna eller flytta över dem till ett bankkonto eller en annan Siru Wallet. Ifall du har frågor om pengarna i din plånbok, kontakta oss gärna!

Du kan kontakta vår kundtjänst via chatten, skicka e-post till kundservice@sirumobile.com eller fylla i vårt kontaktformulär. Under kontorstider kan du även lämna oss en begäran om återuppringning per telefon +46 8 121 21 205.

Vi strävar efter att svara på alla frågor inom 24 timmar. Under veckoslut och helgdagar kan svarstiden ändå vara något längre. Om vårt system har tekniska problem, hittar du den senaste informationen från Twitter.

Transaktioner och begränsningar

I Sverige är insättningsgränsen 1500 kr per dygn och 4500 kr per 30 dagar. 

Den tillgängliga summan räknas på basen av priset för samtalet från det aktuella datumet 30 dagar tillbaka. Gränsen kan variera bl.a. beroende på tjänst, land och telefonnummer. Siru Mobile tar inte ansvar för variationer i gränsen.

Om gränsen är full, kommer saldot att släppas i samma takt som det använts. Du kan kontrollera den aktuella situationen i MySiru, som du hittar på adressen: https://payment.sirumobile.com/mysiru/login/login

Om du vill ha en lägre insättningsgräns än vanligt, lyckas det här via vår kundtjänst. Du kan kontakta oss per mejl kundservice@sirumobile.com eller fylla i formuläret längst ner på sidan.

Ifall du vill spärra tjänsten kan du göra det via MySiru, som du hittar på adressen: https://payment.sirumobile.com/mysiru/login/login. Du kan välja mellan en tidsbunden, tillfällig och permanent spärr. För den tidsbundna spärren kan du välja mellan 3, 6 eller 12 månader.

Kundtjänsten kan häva spärren. Observera att spärren kan hävas tidigast 3 månader efter att den påbörjats. Om det är fråga om en permanent spärr kan den inte hävas över huvud taget.

Det är inte möjligt att avboka en order om samtalet mottagits av vårt system. Efter att betalningen bekräftats kommer summan automatiskt att läggas till på telefonräkningen för abonnemanget. Ifall du inte får den tjänst eller produkt du beställt, eller möter andra problem vid din beställning, vänligen kontakta vår kundtjänst kundservice@sirumobile.com.

Inköpen läggs i allmänhet på fakturan för den pågående faktureringsperioden för ditt mobilabonnemang. Betalningsvillkoren kan dock växla mellan olika operatörer.

Jo, det kan du! Om du vill byta telefonnummer bör du uppdatera det aktuella numret på webbsidan som du vill deponera till. Beroende på webbsidan kan du antingen uppdatera numret via din profil eller kontakta kundtjänsten för webbsidan i fråga. Tyvärr kan Siru Mobile inte byta telefonnumret för dig. Ta även i beaktande att vårt system accepterar 1–2 nummer per användare och därför kan ofta förekommande nummerväxling orsaka en automatisk blockering av systemet.

Vänligen kontrollera att systemkraven uppfylls. Det är även möjligt att ditt nummer blockerats av operatören eller av Siru Mobile. Siru Mobile tillåter inte ofta förekommande nummerväxling och det kan leda till att systemet automatiskt blockerar dina nummer.

Vänligen kontakta vår kundtjänst kundservice@sirumobile.com om du behöver ytterligare hjälp.

En betalning kan misslyckas bl.a. av följande orsaker:

  • Du har nått din insättningsgräns. Du kan kontrollera situationen via MySiru.
  • Sessionen har gått ut. Vänligen börja en ny betalningsprocess genom att återvända till startsidan och välj Siru Mobile som betalningsmetod.
  • Ditt nummer är blockerat från vår tjänst. Du kan kontrollera situationen via MySiru. Det är även möjligt att operatören blockerar användningen av betaltjänster.
  • Systemkraven uppfylls inte. Vänligen kontrollera systemkraven och försök på nytt.

Om du behöver ytterligare hjälp, vänligen kontakta vår kundtjänst kundservice@sirumobile.com.

För att använda Siru Mobile behövs en mobiltelefon som kan ta emot SMS. Dessutom måste samtal till servicenummer vara tillåtna med abonnemanget. Numret bör synas för utgående samtal, dvs. numret får inte vara dolt/skyddat/privat. Om webbsidan kräver registrering, bör det registrerade telefonnumret stämma med numret som används för att göra insättningen.


Siru Mobile fungerar inte med Comviq.

Siru Mobile fungerar inte i utlandet.

När du gör en betalning med Siru Mobile består den slutliga kostnaden av priset för den köpta tjänsten/produkten, Siru Mobiles transaktionsavgift samt mobilsamtalsavgiften (msa). Siru Mobiles transaktionsavgift beror på tjänsten eller produkten som köps. Transaktionsavgiften anges alltid tydligt innan köpet görs, och även på uppringningssidan.

Säkerhet

Vi ber dig eventuellt bekräfta telefonnumret med en verifieringskod. Koden skickas med SMS, så att vi kan försäkra oss om att du är den rätta användaren och därmed motarbeta felanvändning och bedrägeri. Koden bör matas in i textboxen på uppringningssidan.

Verifieringskoden fungerar endast en gång. Därmed behöver du inte komma ihåg eller spara koden.

Vänligen kontrollera att du har matat in ditt telefonnummer korrekt. Systemet skickar verifieringskoden till numret du matat in och koden är giltig i 24 timmar. Ifall du inte får en kod eller koden inte fungerar kan du beställa en ny kod 24 timmar efter det första försöket. Av säkerhetsskäl kan vi inte skicka verifieringskoden manuellt. Byte av webbläsare kan även lösa problemet.

Vi skickar dig ett SMS dagen efter att du använt Siru Mobile den första gången, för att påminna dig om insättningarna samt berätta om MySiru -tjänsten. Om du fått ett SMS men inte känner igen insättningarna, kontakta vår kundtjänst kundservice@sirumobile.com.

Ja. All information som behandlas skyddas av SSL (Secure Sockets Layer) -tekniken, en säkerhetsmekanism som används för att kryptera kommunikationen. I samband med de mobila betalningarna skickas ingen personlig information förutom kundens telefonnummer. Kunden är skyddad från informationsstöld eftersom man inte behöver ge uppgifter om bank- eller kreditkort. Vårt system följer automatiskt med alla transaktioner. Det automatiserade systemet förebygger och begränsar missbruk av tjänsten genom att sätta en insättningsgräns för alla telefonnummer. Siru Mobile tar inte ansvar för variationer i gränsen.

För att använda Siru Mobile måste man ha tillgång till telefonen och i samband med varje insättning göra ett samtal. Därmed är det viktigt att skydda telefonen mot obehörig användning med hjälp av PIN-kod och skärmlås, samt välja ett abonnemang som är lämpligt för sitt avsedda ändamål.

Ifall telefonen hamnar i fel händer, bör operatören kontaktas omedelbart, så att abonnemanget kan spärras. I och med att telefonen kan motsvara ett betalmedel, är det på ägarens ansvar att skydda telefonen på ett lämpligt sätt.

Om du misstänker felanvändning, kontakta vår kundtjänst utan dröjsmål kundservice@sirumobile.com.

Hittade inte svaret?
Skicka din egen fråga.